Een weggewerkte dashcam

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een dashcam in hun auto of bestelbus. Een dashcam biedt namelijk een aantal voordelen! In het geval van een ongeluk heb je snel beelden paraat die je met derden partijen kunt delen. Een aantal dashcams bieden ook een "parking-mode" aan, zodat de dashcam begint met opnemen op het moment dat er beweging om de geparkeerde auto wordt geregistreerd. Handig, je loopt niet het risico dat je accu leeg is na een paar dagen stil staan omdat de dashcam alleen bij een beweging gaat opnemen en vervolgens weer uitschakelt. 

Steeds meer dashcams bieden ook allerlei multimedia-functies aan, zo kun je sommige dashcams met je telefoon syncen. Je kunt dan achteraf na een mooie rit door bijvoorbeeld de Ardennen een gave uitdraai maken van hoe je gereden hebt en waar je allemaal geweest bent.

Zichtbaarheid

Een nadeel is dat veel dashcams op de voorruit worden geplaatst. Dit kan soms gevaarlijk zijn, het plaatsen van objecten op je voorruit kan natuurlijk je zicht belemmeren. Ook zijn er dashcams die met een zuignap op de voorruit worden geplaatst. Dit bevestigingssysteem kan alleen tijdens het rijden wel eens losraken. Erg onhandig en in sommige gevallen ook gevaarlijk!

De oplossing

Gelukkig is ook hier tegenwoordig weer een oplossing voor, namelijk een keurig weggewerkte dashcam! Zo heeft InCarBite bijvoorbeeld de OEM dashcam, een dashcam die in de binnenspiegelkap is weggewerkt. Van de buitenkant zie je de dashcam niet meer zitten, en is deze keurig netjes in de spiegelkap van het eigen merk en type auto weggewerkt. De InCarBite OEM dashcam is voor heel veel auto's beschikbaar. Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet zie je in de onderstaande afbeelding.